Blog

Έκδοση WordPress 4.6

ekdosi-wordpress-4-6-pepper

H Έκδοση WordPress 4.6 βγήκε το καλοκαίρι

ekdosi-wordpress-4-6-pepperΜέσα στο καλοκαίρι και ποιο συγκεκριμένα στα μέσα Αυγούστου, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση 4.6 του WordPress. Το WordPress 4.6  έρχεται με νέες αλλαγές οι οποίες διευκολύνουν κάποιες αυτόματες εργασίες. Όπως όλες οι εκδόσεις, έτσι και αυτή έχει την κωδική ονομασία Pepper προς τιμή του γνωστού σαξοφωνίστα Adams Pepper. Ας δούμε τι φέρνει η έκδοση αυτή.

 

 

Σύντομα Updates σε themes

Στην διαδικασία εύρεσης ενός theme μέχρι τώρα ακολουθούσαμε μερικές οθόνες μέχρι την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση του. Τώρα πλέον όταν μας αρέσει ένα theme…

ekdosi-wordpress-4-6-theme1
το εγκαθιστούμε στην ίδια οθόνη.

ekdosi-wordpress-4-6-theme2
Το ίδιο ισχύει και με τις ενημερώσεις.

ekdosi-wordpress-4-6-theme3

 

Διευκολύνσεις στον κειμενογράφο

Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων

Τώρα πλέον όταν γράφουμε έναν σύνδεσμο στον κειμενογράφο, εκτός του ότι μπορούμε να τον επεξεργαστούμε, γίνεται έλεγχος ορθότητας αυτού. Εάν το url είναι σπασμένο τότε θα επισημανθεί με κόκκινο χρώμα. Στην περίπτωση αυτή, τον κάνουμε edit και τον διορθώνουμε επί τόπου.

ekdosi-wordpress-4-6-broken-link

 

Ανάκτηση περιεχομένου

Στην έκδοση WordPress 4.6 υπάρχει μια νέα λειτουργία ανάκτησης περιεχομένου. Εάν δηλαδή την ώρα που γράφουμε κοπεί η σύνδεση με το internet, τότε δεν χάνεται ότι έχουμε γράψει αλλά αποθηκεύεται στον φυλλομετρητή μας. Όταν η σύνδεση επανέλθει, το σύστημα μας ειδοποιεί.

ekdosi-wordpress-4-6-content-restore
Αυτό που απομένει να κάνουμε είναι κλικ στο κουμπί Restore the backup. Με την λειτουργία αυτή δεν έχουμε λοιπόν απώλεια δεδομένων.

 

Αλλαγή στην γραμματοσειρά στο backend

Σε αυτή την έκδοση η γραμματοσειρά στο διαχειριστικό κομμάτι, backend, χρησιμοποιεί αυτή του συστήματος του χρήστη. Αυτό έχει αποτέλεσμα την ταχύτερη φόρτωση του site, καλύτερη ταχύτητα δηλαδή, και γενικότερα την απόδοση του.

 

Αντί επιλόγου

Η τελευταία αυτή έκδοση του WordPress αφ’ ενός κάνει τις καθημερινές μας λειτουργίες ευκολότερες και αφ’ ετέρου υπάρχουν βελτιώσεις στον κώδικα του προκειμένου το site μας να είναι ποιο ασφαλές. Δείτε την επίσημη σελίδα.

You might be interested in …