Blog

WordPress 3.6 – Oscar

wordpress 3.6

WordPress 3.6 Oscar

 

wordpress 3.6Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του WordPress 3.6 με την κωδική ονομασία Oscar προς τιμή του γνωστού πιανίστα Oscar Peterson. Το WordPress συνηθίζει να δίνει στις εκδόσεις του ονόματα καλλιτεχνών από τον χώρο της μουσικής. Μερικές από τις βελτιώσεις τις έκδοσης είναι:

 

Νέο Theme: Twenty Fifteen

Το Twenty Fifteen είναι ένα νέο μοντέρνο theme το οποίο προκαλεί το βλέμμα του επισκέπτη στα περιεχόμενα του site. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με την πληθώρα χρωμάτων την οποία διαθέτει όσο και με την υποστήριξη πλούσιου περιεχομένου σε πολυμέσα.

 

Βελτιωμένος μηχανισμός σύγκρισης των εκδόσεων ενός άρθρου

Κατά την διάρκεια επεξεργασίας ενός άρθρου, στο Publish κομμάτι υπάρχει ο μηχανισμός Revisions. Με τον μηχανισμό αυτόν, ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο μπορούμε να κυλίσουμε οριζόντια στις διαφορετικές εκδόσεις του τρέχοντος άρθρου.  Μπορούμε επιπλέον να συγκρίνουμε τις διαφορετικές εκδόσεις βλέποντας τις διαφορές οι οποίες υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε εύκολα να επιλέξουμε και να συνεχίσουμε με την έκδοση την οποία επιθυμούμε.

 

Κλείδωμα άρθρου

Σε ένα site στο οποίο υπάρχουν περισσότεροι του ενός αρθρογράφοι, είναι κοινό φαινόμενο να ανοιχτεί ένα άρθρο από διαφορετικούς χρήστες. Στην περίπτωση , το άρθρο θα ανοίξει από τον πρώτο χρήστη ο οποίος θα το ανοίξει. Στους υπόλοιπους χρήστες, θα εμφανίζεται κλειδωμένο όσο βρίσκεται σε επεξεργασία. Για τον κάθε έναν χρήστη ο οποίος θα ανοίξει το ίδιο άρθρο, υπάρχει η δυνατότητα της αυτόματης αποθήκευσης με τις αλλαγές που έκανε ο ίδιος αλλά και της αναθεώρησης των εκδόσεων του άρθρου.

 

Ένας νέος media player προσαρμοσμένος στην τεχνολογία html5

Ο media player υποστηρίζει την τεχνολογία HMTL5 δίνοντας περισσότερο αξιοπιστία δίχως να εξαρτάται από εξωτερικές υπηρεσίες.

 

Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά σε επίπεδο ανάπτυξης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

You might be interested in …